30 боєзіткнень: Генштаб назвав напрямки, де окупанти атакують

Розпочався 470-й день російської повномасштабної військової агресії проти України.

Протягом доби 7 червня противник завдав 5 ракетних та 48 авіаційних ударів, 70 атак MLRS. Основні зусилля противник продовжує зосереджувати на спробах повністю окупувати Луганську та Донецьку області. Протягом доби 7 червня відбулось 30 бойових залучень.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у четвер, 8 червня.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує підтримувати військову присутність у районах Росії, що межує з Україною.
  • На Куп’янському напрямку противник протягом доби 7 червня завдав авіаудари по околицях Кислівки (Харківська область) та Стельмахівки (Луганська область).
  • На Лиманському напрямку протягом доби противник провів невдалі наступ у околицях Веселе (Донецька область).
  • На Бахмутському напрямку протягом доби ворог провів наступальні операції в напрямку Оріхово-Василівки Іванівське та Північне, без успіху.
  • На Авдіївському напрямку окупанти зробили невдалу спробу просунутися в бік населених пунктів Авдіївка і Первомайське.
  • На Мар’їнському напрямку відбили численні атаки противника в околицях міста Мар’їнка, завдавши ворогу великих втрат.
  • На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаудари по околицях Пречистівки, Золота Нива та Шахтарське.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Протягом доби 7 червня Повітряні сили України завдали 23 авіаційних ударів по зосередженням військ та 4 авіаційних ударів по зенітно-ракетним системам противника

Протягом доби українські захисники перехопили 4 розвідувальні БПЛА противника. Українські ракетно-артилерійські війська протягом доби уразили 4 командні пости, 9 місце концентрації військ, озброєння та військової техніки, 5 склади боєприпасів, 2 зенітні ракетні системи та 1 радарна станція противника.

Окупанти були не готові до наслідків вибуху дамби Каховської ГЕС, що спричинило їх жертв та втрат у озброєнні та військовій техніці. Зокрема, підрозділи 7-ї десантно-штурмової дивізії та 22-го армійського корпусу ЗС РФ поранені, загинули та зникли безвісти. Крім того, ці підрозділи втратили кілька польових складів боєприпасів та зберігання продуктів харчування, м’якошкірі машини та броньовані машини.

Водночас 6 червня масово евакуювалися цивільні з міста Каховка, під час яких люди користувалися власними транспортними засобами. Російські окупанти використовували маршрути евакуації разом з мирними жителями. Під час цього руху окупанти використовували місцевих мешканців як живий щит.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна