Шиншили, папуга Вєня, і не тільки: із затопленого зоопарку у Новій Каховці вдалося врятувати деяких тварин

Частину тварин із затопленого зоопарку “Казкова діброва” у Новій Каховці вдалося врятувати. Вони під час підриву були вдома однієї з працівниць.

Про це 7 червня повідомили на сторінці зоопарку.

Зазначається, що співробітники “Казкової діброви” через шоковий стан спочатку надали не зовсім точну інформацію. Казали, що всі тварини, окрім качок та лебедів, загинули.

“Деякі тварини не були на території Діброви, а перебували дома у Валі. Тому вони залишилися живі!” – зауважили в зоопарку.

Серед врятованих – папуга Вєня, білки-летяги, фретки (тхори), папуги, шиншили і морські свинки – останніх залишилося 46 штук.

У “Казковій діброві” також припускають, що деякі жителі зоопарку змогли врятуватися й тепер блукають містом. Мешканців Нової Каховки просять повідомляти про місцезнаходження тварин.

Як писала “Новинарня“, 6 червня зоозахисники заявили, що із затопленого зоопарку у Новій Каховці змогли врятуватися лише лебеді та качки. До трагедії тут мешкали мавпи, єноти, віслюк, поні, нутрії, різноманітні птахи, дикобрази, бабаки, черепахи та багато інших видів.

Читайте також:
Підрив Каховської ГЕС затопив низку культурних об’єктів: що в списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.