У Херсонській ОВА знайшли зрадника з часів окупації

Служба безпеки затримала посадовця Херсонської обласної військової адміністрації, який під час окупації міста увійшов до створеного агресором “головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області”.

Про це в суботу, 3 червня, повідомляє пресцентр СБУ.

За даними джерела “Української правди“, посадовця звуть Олексій Ванін.

Служба безпеки повідомляє, що під час окупації його призначили “старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру”. До його обов’язків входила підготовка фейкових “експертиз фінансової діяльності підприємств”.

Встановлено, що, перебуваючи у лавах окупаційного органу, ворожий поплічник їздив до Москви на “курси підвищення кваліфікації”.

Після визволення обласного центру українськими військами фігурант спочатку “заліг на дно”, а згодом знову влаштувався до місцевої ОВА.

Під час обшуків у нього знайшли роздруковані закони, накази та інструкції МВС Росії та документи, які підтверджують його “стажування” в Москві.

Суд взяв чоловіка під варту, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів з окупаційного “МВС РФ” на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна