На Рівненщині спіймали агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном

На Рівненщині Служба безпеки затримала агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном України.

Про це в п’ятницю, 2 червня, повідомляє пресслужби СБУ.

Чоловік виявився громадянином Білорусі, який має посвідку на постійне проживання в Україні та тривалий час проживає у Рівненській області.

Як зазначають правоохоронці, на початку повномасштабної війни інформатор він був завербований співробітником білоруського КДБ та здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України.

Завданням агента був збір даних про оборону північних кордонів нашої держави та маршрути переміщення військової техніки.

Так, для виконання розвідзавдань на Рівненщині чоловік обходив прикордонну територію та спостерігав за переміщенням наших військових.

СБУ повідомляє, що в поле зору білоруського КДБ він потрапив як екскомандир підрозділу десантно-штурмових військ СРСР. Зокрема, чоловік брав активну участь у бойових діях в Афганістані.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою.

Читайте такою:
На Одещині ворожий агент “зливав” окупантам інформацію про оборону заводів – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна