У Білому домі заявили, що один з пріоритетів США – уникнення Третьої світової війни

У адміністрації президента США Джо Байдена є три ключових пріоритети протягом останніх 15 місяців, один з них – не допустити Третьої світової війни.

Про це на брифінгу сказав координатор з питань стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джона Кірбі в четвер, 1 червня.

Одним з пріоритетів Кірбі назвав підтримку України, нагадавши про оголошений новий пакет військової допомоги.

Другий пріоритет, за словами Кірбі, це підтримка союзників США по НАТО. Він зазначив, що американська сторона збільшила свою присутність до 100 тисяч військовослужбовців в Європі, щоб гарантувати виконання зобов’язань перед східним флангом НАТО.

“І третій – уникнути Третьої світової війни… Я думаю, що ми всі можемо погодитися з тим, що війна, яка фактично втягує Захід, НАТО і Сполучені Штати, не тільки не відповідає інтересам нашої національної безпеки, але й не відповідає інтересам українського народу. Це не добре для людей по всій Європі. Це, безумовно, не добре і для російського народу”, – цитує Кірбі “Європейська правда”.

Читайте також:
США надають Україні новий пакет військової допомоги. Будуть Avenger, Zuni, AIM-7 і багато боєприпасів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна