Зеленський – з візитом в Одеській області: про що та з ким говорив

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Одеської області, де провів нараду щодо актуальної ситуації в регіоні.

Про це повідомила пресслужба офісу президента в середу, 31 травня.

Під час наради глава держави представив новопризначеного голову Одеської обласної державної адміністрації Олега Кіпера.

Звертаючись до нового керівника ОДА, Президент наголосив, що робота на Одещині є дуже відповідальною.

“Це пріоритетний регіон нашої незалежної держави. Думаю, що ви з погляду вашого досвіду прекрасно розумієте свої завдання. Це координація всіх інституцій у воєнний час. Особливо – всіх органів влади, правоохоронних органів, місцевої влади. Дуже важливо контактувати з нашими військовими, командувачами”, – сказав Володимир Зеленський.

За словами глави держави, окремий пріоритет – безпека на морі, тому що необхідно забезпечити роботу зернового коридору, який є фундаментальним для економіки України.

Під час наради Президент заслухав доповіді командувача ОСУВ «Одеса» Едуарда Москальова про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОК «Південь» і готовність військових частин і підрозділів до виконання завдань за призначенням. Командувач Військово-Морських сил України Олексій Неїжпапа поінформував про актуальну ситуацію в зоні відповідальності ВМС.

Володимир Зеленський також заслухав інформацію відповідних керівників про стан забезпечення життєдіяльності Одеської області та міста Одеси, оперативну та криміногенну обстановку в регіоні.

Президент відзначив роботу обласного управління Служби безпеки України з протидії розвідувально-підривній діяльності ворога.

Учасники заходу обговорили відновлення економіки області, яка зазнала втрат унаслідок російських обстрілів енергетичної інфраструктури, та забезпечення її стабільного функціонування, перезапуск ключових підприємств в умовах воєнного стану.

Особливу увагу було приділено соціальним питанням, зокрема забезпеченню потреб внутрішньо переміщених осіб. Окремо зупинилися на функціонуванні сфери охорони здоров’я з акцентом на важливості реабілітації військових.

Читайте також:
Зеленський призначив Олега Кіпера головою Одеської ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна