На Київщині окупанти вбили 38 дітей

Російські загарбники під час активних бойових дій у Київські області вбили 38 дітей, ще 31 – поранили. Чотири дитини вважаються зниклими безвісти.

Про це заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов у інтерв’ю Gazeta.ua, опублікованому 29 травня.

“Під час активних бойових дій на Київщині Росія вбила 38 дітей. 31 дитину було поранено. Найменшій дитині було шість місяців. Маємо чотирьох дітей, які вважаються зниклими безвісти. Одна родина з трьома дітьми зараз перебуває на території РФ. Вони були вимушені виїхати – не було ні їжі, ні води, ні електрики. Зараз з ними зв’язку немає. Від колег знаю, скільки дітей викрали з того ж Маріуполя. Змогли всі дитячі будинків завчасно евакуювати. В окупацію потрапив тільки психоневрологічний центр у Бородянці. Але завдяки перемовинам тоді вдалося перевезти цих людей у безпечне місце”, – сказав Нєбитов.

За його словами, на базі Нацполу створена база даних воєнних злочинів, куди вносять інформацію щодо росіян, які перебували в Україні.

У ній зібрано вже більше 200 тисяч осіб. Зокрема, у поліції Київщини напрацьовано понад 40 окупантів, які вчиняли злочини на території області.

“Спокійного життя у російських злочинців точно не буде – по них ведуться розслідування, збирають докази і оголошують вироки. Якщо когось затримають у третій країні і передадуть Києву, то вони відбуватимуть покарання в Україні”, – наголосив Нєбитов.

Читайте також:
Лукашенко особисто віддавав накази: Україна розслідує можливу роль Білорусі в депортації дітей з окупованих територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна