Росія вдарила по Києву балістичними ракетами: вибухи в центральних районах, на Оболоні й Подолі впали уламки

доповнено, оновлено

Під час повітряної тривоги вдень у понеділок, 29 травня, у Києві пролунали вибухи. В Оболонському і Подільському районах уламки ракет впали на проїжджу частину.

Про це повідомили в КМДА.

“Вибухи в місті! В центральних районах. Залишайтеся в укриттях! Екстренні служби виїхали на виклик поблизу центру столиці. Атака на Київ триває. Не покидайте укриттів!”, – цитує пресслужба мера Кличка.

Пізніше він додав, що в Оболонському районі повідомлення про падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги. Всі служби прямують на місце.

Міська військова адміністрація також інформує: “Внаслідок роботи ППО по збиттю ворожих цілей сталося падіння уламків в Подільському районі. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється”.

Гасіння уламків ракети в Оболонському районі. Фото: КМВА

За даними КМВА, в Подільському районі столиці внаслідок падіння уламків сталося займання на даху двоповерхової будівлі. Пожежу локалізовано.

Мер Кличко також сповістив, що медики госпіталізували одного пораненого в Подільському районі.

Сирени в Києві знову, після ночі, почали лунати 29 травня об 11:09. Уже близько 11:15-11:20 було чутно звуки вибухів, які повторюються.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону попередньо зазначив, що ворог завдав удару ракетами по балістичній траєкторії – імовірно, “Іскандерами” із наземних установок.

Працюють сили протиповітряної оборони, повідомили в столичній МВА. Про роботу ППО повідомили також у Київській обласній адміністрації.

Роботу систем ППО та збиття ракет бачили кияни над правим берегом.

Хоча це вже 16-та повітряна атака Росії на Київ із початку травня, вперше після тривалої перерви ворог вчинив ракетний наліт удень, а не вночі.

Читайте також:
Нова нічна атака РФ: ППО збила 37 крилатих ракет і 29 ударних дронів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна