Парламент дозволив ввозити товари для виробництва та ремонту БПЛА без податків

Верховна Рада ухвалила законопроєкти, які звільняють від оподаткування та ввізного мита компоненти для виробництва та ремонту безпілотників.

Про це в понеділок, 29 травня, повідомляє пресслужба ВРУ.

Закон № 9276 тимчасово звільняє від сплати ввізного мита складові для виробництва або ремонту безпілотних систем. Він буде чинним лише на період дії воєнного стану.

“Це надважливі для фронту рішення. Ми оптимізуємо процеси виробництва і постачання безпілотних систем та посилимо спроможність наших військових знищувати ворога й наближати нашу перемогу”, – сказав голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Водночас законопроєкт № 9275 скасовує сплату ПДВ при ввезенні в Україну компонентів для безпілотних систем. Він також буде чинним до кінця воєнного стану.

“Ухвалення законопроєктів — важливий крок, щоб в Україні щомісяця виробляли тисячі безпілотників, які просто зараз потрібні Силам оборони. Створюємо умови для стрімкого розвитку та  масштабування українських компаній, що виробляють БПЛА.

Раніше Уряд уже створив fast track для БПЛА та комплектуючих, який дозволяє швидше ввозити військові товари в Україну. Дякую депутатам за підтримку сьогоднішніх законопроєктів. Рухаємося далі”, – написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Читайте також:
Бо допомагає Москві: Рада ввела санкції проти Ірану на 50 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна