Нацгвардієць “Покемон” з ПЗРК “Ігла-1” приземлив ворожу ракету, яка летіла на Київ

Боєць Національної гвардії з позивним “Покемон” під час нічної масованої атаки 29 травня збив із ПЗРК “Ігла-1” ворожу ракету, яка летіла на Київ.

Про це повідомили в пресслужбі Національної гвардії.

Як зазначається, 9 травня “Покемон” уже знищив одну російську ракету неподалік від Києва. Із тої самої “Ігли” 20-річний боєць здійснив свій другий результативний постріл.

“На цей раз було складніше захопити ціль, адже було ще достатньо темно. Але результат говорить сам за себе. Емоцій від усвідомлення та радості було ще більше ніж вперше. Я розумію, що це не лише збита ракета, а й врятовані життя”, – розповів він.

ПЗРК “Ігла-1” — це переносний зенітний ракетний комплекс, з якого збивають літаки та вертольоти противника на зустрічних і паралельних курсах. Проте крилаті ракети ними теж можна збивати.

Як писала “Новинарня“, у ніч на 29 травня Росія завдала чергового масованого удару по Україні, застосувавши, за даними українських сил, крилаті ракети Х-101/Х-555 й ударні дрони Shahed-136/131.

Читайте також:
Росіяни скинули авіабомбу на АЗС у Торецьку: працівник загинув, є поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.