Росіяни зруйнували греблю Карлівського водосховища на Донеччині. Під загрозою підтоплення три селища

Російські окупанти підірвали греблю Карлівського водосховища на Донеччині, внаслідок чого під загрозою підтоплення опинилися селища Галицинівка, Желанне-1 та Желанне-2.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

“До такого розвитку подій ми були готові, а тому оперативні та рятувальні служби Донеччини вже почали діяти за чітко визначеним алгоритмом.

Громади, які знаходяться у зоні ймовірного підтоплення, попереджені. За потреби буде розпочато евакуацію цивільного населення”, — наголосив Кириленко.

Він також зауважив, що російська окупаційна армія з початку широкомасштабного вторгнення постійно обстрілювала Карлівку, завдаючи ударів саме по греблі й нехтуючи тим, що від цих дій постраждають передусім цивільні.

Голова ОВА також повідомив, що проведено термінове засідання комісії ТБ та НС і створено штаб із подолання наслідків цієї надзвичайної ситуації.

У мережі поширюють відео з наслідками руйнування греблі (внаслідок “прильоту”).

Як повідомляє “Суспільне” з посиланням на голову Новогродівки Олександра Шевченка, до евакуації з Галицинівки наразі все готово.

“Будемо вивозити тих, хто підлягає евакуації. Близько 30% жителів планують евакуювати”, — зазначив Шевченко.

Карлівське водосховище є джерелом водопостачання Курахового, Новогродівки, Покровська, Селидового, Мирнограда. Водосховище щодня обстрілюють.

Читайте також:
Російські обстріли Каховської ГЕС призвели до масової загибелі риби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.