Кримські окупанти занепокоєні “здатністю регулярної армії РФ захищати півострів”, – британська розвідка

Підконтрольний Росії голова окупованого Криму Сергій Аксьонов, ймовірно, стурбований здатністю регулярної армії “захистити півострів”.

Про це в п’ятницю, 26 травня, повідомляє міністерство оборони Британії з посиланням на свою розвідку.

У відомстві зауважують, що лідер окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов відіграв важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів, більшість з них отримали певний напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної армії.

“Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, ймовірно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів. Основна частина російського гарнізону, 22-й армійський корпус, наразі здебільшого дислокується за межами півострова та зазнає значних втрат”, – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зауважують, що протягом останніх 20 років у Росії було поширення воєнізованих формувань, однак ця «парамілітаризація» різко прискорилася після вторгнення Росії в Україну і є особливо важливою на Кримському півострові.

Читайте також:
Росіяни вивезли таємну військову документацію з Криму, – ЦНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна