Живий і веселий Залужний показався на відео на зло російській пропаганді

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, всупереч повідомленням російських пропагандистів про його нібито дуже важке поранення, почувається добре продовжує планувати наступальну операцію.

Відео з живим-здоровим Головкомом оприлюднив армійський блогер, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан “Штірліц”.

“Погані новини для рашнпропаганден! Валерій Федорович почуває себе добре і продовжує планувати звільнення українських земель від російських окупантів!

З Головнокомандувачем разом, і тільки вперед до нашої спільної Перемоги!” – написав Штефан.

Від початку травня російські пропагандисти роздували фейки про Залужного: спершу писали про його нібито загибель, потім повідомляли про те, нібито Головнокомандувач ЗСУ “живий, але отримав дуже важке поранення голови під час ракетного удару по командному пункту під Херсоном і більше не зможе виконувати свої обов’язки” й тому подібне.

Також ворожа пропаганда заявляла про нібито вбивство командувача Територіальної оборони ЗСУ Ігоря Танцюри та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, проте обидва фейки були спростовані українським військовим керівництвом.
Водночас інтернет-видання “Українська правда” з посиланням на джерела у військових колах повідомило, що на Танцюру було скоєно два замахи, проте “вагнерівці” обстріляли не ту автівку.

Читайте також:
Росіяни заявляють про смерть українських командувачів: Маляр коротко прокоментувала – всі живі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна