СБУ запакувала диверсанта ФСБ, який хотів підірвати залізничні колії біля Авдіївки

Диверсанта ФСБ, який планував підірвати залізничні колії під Авдіївкою, затримали співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомив пресцентр СБ у четвер, 25 травня.

Зазначається, що російський агент мав забрати вибухівку з раніше підготовленого схрону та встановити біля лінії рухомого складу. У такий спосіб окупанти хотіли порушити забезпечення Сил оборони боєприпасами та пальним

Але правоохоронці вчасно затримали зловмисника, не давши йому здійснити задумане. Зрадником виявився співробітник залізничної станції міста Українськ, якого ФСБ залучило до співпраці в березні минулого року.

У поле зору спецслужби він потрапив завдяки своїм коментарям на підтримку рф, які публікував у забороненій соцмережі. Для вербування агента ФСБ задіяла свою інформаторку з окупованої території Донеччини, яка є медпрацівницею окупаційного угруповання «Спарта».

У якості тестових завдань зрадник передавав загарбникам локації Сил оборони на Авдіївському напрямку.

У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності проти нашої країни. Зраднику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Херсоні затримали медсестру, яка зливала ФСБ персональні дані українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна