Нічна атака “шахедами”: сили ППО знищили 36 із 36 дронів над Україною, Київ відбив усі

У ніч на четвер, 25 травня, Росія вкотре здійснила масовану атаку на Україну. Сили ППО збили 36 “шахедів” із випущених 36.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Як зазначається, упродовж ночі було зафіксовано пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків. У Повітряних силах припустили, що ворог, імовірно, мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави.

За даними Повітряного командування “Захід”, атака також була здійснена з різних напрямків майже на всі області західного регіону. ЗСУ знищили 22 дрони.

“У результаті декілька годинних бойової роботи підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування ”Захід” знищено 22 Shahed-136/131. Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіація та мобільні вогневі групи”, – ідеться в повідомленні.

Цієї ночі Київ зазнав 12-ї атаки за місяць. Знову всі ворожі цілі знищено.

“Після найдовшої паузи в травні – тривалістю 4 дні, рашисти знову атакували Київ з повітря. Це вже дванадцятий напад на столицю в цьому місяці! Під час тривоги, яка тривала понад 3 години, противник, за попередніми даними, застосував баражуючі боєприпаси Shahed. Атака була масована”, – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Уночі ворог також атакував Харківщину. Окрім того, звуки вибухів чули на Одещині, Львівщині та в інших областях. У Чернівецькій області заявили про збиття ворожого безпілотника.

Речник оперативного командування “Південь” полковник Владислав Назаров уточнив, що протягом нічної повітряної атаки силами протиповітряної оборони збито 3 дрони-камікадзе типу Shahed-131/136 над Миколаївщиною і ще 1 над Одещиною.

“Влучань в зоні відповідальності Сил оборони півдня України не допущено”, – написав він.

Читайте також:
РФ вночі “шахедами” атакувала Харківщину: були пожежі, є руйнування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна