Назвав Крим “російським” і заперечував існування України: СБУ вручила підозру працівнику Лаври

Служба безпеки України оголосила про підозру співробітнику Києво-Печерської лаври. 56-річний чоловвік заявляв, що “Крим – російський”, а “України як держави – не існує”.

Про це у четвер, 25 травня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Як зазначається, у квітні фігурант у коментарі одному з вітчизняних телеканалів назвав тимчасово захоплений Крим “російським”, а кордони нашої держави “не зареєстрованими”. Ба більше, заявив, що “Путін не розпочинав війну” проти України, а загибель цивільного населення від російських повітряних ударів назвав “закономірним”.

56-річний зловмисник ще на початку повномасштабного вторгнення підтримував Росію та заперечував воєнні злочини окупантів.

Лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.
Чоловікові повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за статтею “Виправдовування, визнання правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників”. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Розслідування триває.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна