В Україні запустять експериментальний проєкт щодо створення резерву працівників держорганів для роботи на деокупованих територіях

Урядом підтримано постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України».

Про це у вівторок, 23 травня, повідомило Національне агентство України з питань державної служби.

“Такий крок дозволить забезпечити професійним та вмотивованим персоналом військові адміністрації й інші державні органи на деокупованих територіях. Алгоритм наступний: особи, які бажають працювати на деокупованих територіях, будуть заповнювати електронну анкету. Далі НАДС розглядатиме заповнені анкети та перевірятиме професійну підготовку кандидатів. Резерв діятиме в електронній формі”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, передбачено професійне навчання осіб, зарахованих до резерву.

Відповідно до постанови, пріоритетне право на призначення на посади в державних органах на деокупованих територіях з числа осіб, зарахованих до резерву, мають особи із статусом ветерана війни, набутого у встановленому законодавством порядку; внутрішньо переміщені особи; особи, які раніше займали ці посади, а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Над документом спільно працювали Мінреінтеграції, Національне агентство України з питань державної служби, Представництво Президента України в АР Крим, а також представники інших зацікавлених органів.

Читайте також:
Зеленський утворив Консультативну раду з питань деокупації та реінтеграції Криму: хто ввійшов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.