Дніпряни пережили масовану ракетну атаку

У ніч проти понеділка, 22 травня, місто Дніпро та область пережили масовану ракетну та авіаційну атаку російської армії.

Під час повітряної тривоги про гучні звуки вибухів у місті двічі повідомляли кореспонденти “Суспільного” – приблизно о 2:50 та 3:30 ночі. Також о 3:34 телеграм-канал Суспільного мовника інформував про вибухи в сусідньому Запоріжжі.

Кореспондентка каналу “Рада” з Дніпра в ефірі національного телемарафону після шостої ранку розповіла, що вона нарахувала “дуже багато” вибухів – приблизно 15-20.

Голова Дніпропетровської ОДА/ОВА Сергій Лисак о 4:24 написав у своєму телеграм-каналі, коментуючи напад російської армії: “Фашисти. Терористи. Нелюди. Але, дякуючи Силам оборони, ми витримали атаку. Деталі згодом. Поки нічого не коментуємо. Поставтесь серйозно до правил воєнного стану”.

Водночас, за даними з моніторингових каналів, Дніпро та область перебували під атакою різного типу ракет, зокрема ракет повітряного базування із літаків Ту-95МС, які залітали через Харківську область. Серед випущених ракет могли бути і балістичні, і Х-22, і дрони-камікадзе.

“Російські окупанти цієї доби завдали масованого ракетно-авіаційного удару, інформацію буде опубліковано після уточнення”, – повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ в ранковому зведенні в понеділок.

Очікуємо офіційної інформації від Командування Повітряних сил.

Читайте також:
Росіяни вдарили ракетами С-300 по Циркунах під Харковом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна