У Бєлгородській області внаслідок обстрілу спалахнула пожежа на сміттєвому полігоні

Російська влада в Бєлгородській області вночі проти 21 травня заявила про обстріл з боку України села Муром у Шебекінському міському окрузі та міста Шебекіно. Внаслідок “прильоту” спалахнув полігон для твердих побутових відходів.

Про це вночі повідомив губернатор Бєлгородської області Вячеслав Гладков.

“Внаслідок обстрілу міста Шебекіно спалахнув полігон ТПВ. Постраждалих немає. Пожежні розрахунки на місці, гасять”, – розповів він.

Уже вранці Гладков додав: “Зараз на звалищі є поодинокі осередки займання, які продовжують гасити, паралельно ведеться робота із засипання ґрунтом. Постраждалих немає”.

Також він узагальнив обстріли за минулу добу: у Бєлгородському районі під обстріл потрапило село Щетинівка; Борисівський район потрапив під чотири мінометні обстріли, з них хутір Лозова Рудка двічі та села Богун-Городок та Цапівка – по одному прильоту; у Волоконівському районі зафіксовано 24 мінометні обстріли, з них 18 снарядів лягли поряд із хутором Шаховка,; у Грайворонському міському окрузі всього 35 обстрілів, 6 мінометних снарядів лягли поряд із селом Дронівка та 29 снарядів з АГС – поряд з Новостроєвковкою-2; у Краснояружському районі працювала артилерія, поряд із селищем Червона Яруга зафіксовано приліт 11 снарядів, у селі Старосілля – 6; По Шебекінському міському округу всього зафіксовано 37 обстрілів.

Майже в усіх випадках постраждалих серед цивільних росіян немає, лише один мирний житель на межі села Графівка отримав мінно-вибухову травму правої ноги, його госпіталізовано.

Читайте також:
У Бєлгородській області четверо людей підірвалися на міні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.