За ніч ЗСУ знищили 16 із 22 запущених “шахедів” і три з шести “Калібрів”. Під ударом також – Львівщина та Кривий Ріг

У ніч на 19 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків ударними дронами «Shahed-136/131» та крилатими ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі.

Про це відзвітували в Командуванні Повітряних сил ЗСУ в п’ятницю, 19 травня.

Зазначається, що фіксовано пуски 22 «шахедів» та шести «Калібрів».

“Протягом цієї нічної атаки силами та засобами протиповітряної оборони повітряних командувань «Центр», «Захід» та «Південь» Повітряних Сил ЗС України знищено три крилаті ракети та 16 ударних дронів”, – йдеться в повідомленні.

Крім Києва, росіяни атакували і Львівщину.

Відтак, українські військові Повітряного командування “Захід” ліквідували п’ять “шахедів” у Львівській області, ще один – було знищено в іншій області на заході України, повідомив голова ОВА Максим Козицький.

“У проміжку між 03:00 та 05:00 захисники з ПК “Захід” знищили над Львівщиною п’ять бойових дронів “Шахед”. Ще один ліквідували над іншою областю на заході України. Постраждалих та руйнувань у нашій області нема. Величезна вдячність силам протиповітряної оборони”, – написав голова ОВА в телеграм-каналі.

Крім того, внаслідок нічного удару росіян по Кривому Рогу Дніпропетровської області пошкоджень зазнали приміщення приватного промислового підприємства та адміністративна будівля, 2 людини отримали поранення.

“Ворог вдарив по приватному промисловому підприємству (у Кривому Розі – ред.). Постраждала 64-річна жінка. Її госпіталізували у важкому станi. Є суттєві руйнування цехів, знищене обладнання. Одразу кілька будівель зайнялися. В одній з них рятувальники досі приборкують вогонь. Через ворожу атаку пожежа виникла й у чотириповерховій адмінбудівлі. Її вже загасили. Легкі поранення отримав 45-річний чоловік. Він лікуватиметься вдома”, – повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Читайте також:
Десята повітряна атака на Київ за 19 днів: ППО знищила всі цілі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна