Україні треба 35 років на розмінування з наявними ресурсами, – Резніков

На розмінування України з наявними зараз ресурсами може піти 35 років. Однак спеціальна техніка може прискорити цей процес.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков у кулуарах Українсько-американського форуму в п’ятницю, 19 травня, передає “Громадське”.

За його словами, наразі в Україні не вистачає саперів. Раніше він заявляв, що Україні потрібно щонайменше 5 тисяч фахівців для розмінування.

“Я думаю, що тільки військових декілька тисяч додатково треба ліцензувати, ДСНС — декілька тисяч, а приватних кооператорів — необмежено. Тому що у нас виклик із вами… Якщо ми будемо рухатись тими темпами, що у нас є зараз, то це на 35 років. А якщо прискорити, технологічно змінити ситуацію, тоді принаймні за 10 років”, — зазначив Резніков.

Він додав, що використання спеціальної техніки важливе, оскільки вона рятує життя сапера.

Читайте також:
В Україні затвердили план розмінування полів для сівби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна