“Віджали у орків посадку”: 228-й батальйон ТрО ЗСУ воює на Горлівському напрямку трофейною зброєю

Новий репортаж на YouTube-каналі “Новинарні“: Донецька область, Горлівський напрямок. Частина лінії фронту тут тримається ще з 2015 року. У травні 2023-го Збройні сили України і тут ведуть тактичні штурмові дії.

Так, 228-й окремий батальйон 127-ї Харківської бригади Сил територіальної оборони ЗСУ разом із 24 ОМБр зміг відтіснити росіян на одній із позицій.

Про танковий бій розповідає – та показує його відео з квадрокоптера – Костянтин Жидков, командир 228-го батальйону.

“Ми зайшли на позиції під*арів. Штурмонули їх за підтримки двох танків і двох БМП, плюс наш БТР. Зайшли в посадку. Відпрацювали спочатку з гармат, потім “насипали” з “Василька”, із [трофейної зенітної гармати] С-60. Все, що було – все на їхні голови і скинули. Потім два штурмових взводи на броні підскочили. Не в лоб, а “по уму” трошки з тилу. І зачистили всю посадку. Закріпилися. Тепер трохи “відгрібаємо” [з боку росіян] мінометний обстріл і їхні штурмові дії, щоб повернути втрачені позиції. Але наші хлопці там стоять добре. Ну, і деякі сюрпризи ми їм теж приготували. На місце скупчення їхніх резервів зараз прилітає. Там, де вони хотіли підтягнутися, вже нічого в них не вийде”, – каже Жидков.

“І найголовніше – що ми відпрацювали без “двохсотих” зі свого боку. Ну, а там “накришили” дай Боже”, – додає комбат.

Також у цьому відео:

  • Вогнева робота харків’ян, які прикривають хлопців, що закріпилися у відвойованій посадці.
  • Бій із ДШК.
  • Працює трофейне озброєння – “віджата” в росіян зенітна гармата С-60, яку встановили на “віджатій” вантажівці “Урал” і гатять нею по ворожій піхоті.
  • Картинка зсередини штабу батальйону.
  • Витримка і постріл нашого снайпера.
  • “Оцей окоп веде до під*рів, він замінований”.

А, мабуть, найбільше проймає спілкування під час бою з немолодим уже бійцем – новобранцем 228-го батальйону ТрО: “Адреналін такий, що… Неприємно? Так… Я лише другий день на передовій, щойно після учебки…”

Читайте також:
“По кому ви стріляєте?! – А х** його знає!” Під Горлівкою 24 омбр не відступила ні на метр. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.