ЗСУ звільнили 20 квадратних кілометрів у передмістях Бахмута, – Маляр

Українські війська протягом декількох днів звільнили від росіян близько 20 квадратних кілометрів на півночі та півдні передмістя Бахмута, тривають важкі бої за місто.

Про це у вівторок, 16 травня, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зауважила, що інформацію про хід бойових дій слід розглядати в комплексі всіх заходів оборонної операції і не виривати з контексту подій.

“Приміром, протягом декількох днів наші війська звільнили від ворога на півночі та півдні передмістя Бахмута близько 20 квадратних кілометрів”, – заявила Маляр.

Вона також підкреслила, що російська армія дещо просувається в самому Бахмуті, вщент знищуючи місто артилерією. Крім того, ворог підтягує підрозділи професійних десантників. “Тривають важкі бої з різним результатом. У ситуації, що склалась, наші війська роблять максимум і навіть більше”, – додала заступниця міністра оборони.

Маляр зауважила, “те, що оборона Бахмута триває стільки місяців та ще й на певних ділянках є просування – це надзусилля наших бійців та високий рівень фаховості командування обороною”.

Вона також нагадала, що ворог має перевагу у кількості людей та озброєння. Разом з тим, завдяки діям українських військових, ще з минулого літа не може реалізувати свої плани на Бахмутському напрямку.

Читайте також:
ЗСУ просунулися від 350 метрів до 2 км за останні дві доби на флангах Бахмута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна