Держдума РФ денонсувала Договір про звичайні збройні сили в Європі

Держдума Російської Федерації проголосувала за денонсацію Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ).

Проєкт закону про денонсацію Договору про звичайні збройні сили в Європі президент вніс до думи 10 травня, пише у вівторок, 16 травня, “Интерфакс”.

Зазначається, що участь Росії в ДЗЗСЄ було припинено в липні 2007 року указом президента Володимира Путіна, а 29 листопада 2007 року – ухвалено відповідний закон.

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що ДЗЗСЄ давно існує лише на папері і його денонсація зміцнить безпеку Росії.

Він нагадав, що “Росія призупинила свою участь у ДЗЗСЄ ще 2007 року через лицемірну позицію блоку НАТО, країни якого так і не ратифікували адаптований варіант Договору”.

“З практичної точки зору ДЗЗСЄ давно існує лише на папері”, – зазначив глава комітету.

Зі свого боку голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов заявив у вівторок, що денонсація ДЗЗСЄ – “це наш сигнал Заходу, що більше ні Сполучені Штати, ні натовські країни не є договороздатними партнерами, чию позицію ми враховуємо”.

Голова комітету зазначив, що “сьогодні ми бачимо кардинально змінену картину: замість 16 країн НАТО, які були на момент підписання договору, їх уже 31, інфраструктура впритул наближена до наших кордонів”.

Читайте також:
Росія “призупиняє участь” у договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна