Норвегія цьогоріч проведе навчання для 3200 українських воїнів

Протягом 2023 року Збройні сили Норвегії мають намір навчити близько 3200 українських військових.

Про це 14 травня інформувала пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Повідомляється, що навчання відбуватиметься як на норвезькій території, так і за її межами.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам разом із виконувачем обов’язків начальника МВС Мортенем Еггеном відвідали тренування українських вйськових на одному з полігонів.

“Ми підтримували Україну як матеріально, так і навчанням, і будемо підтримувати, скільки буде потрібно”, – сказав глава Міноборони Норвегії.

У кінця квітня інструктори Норвезької національної гвардії Heimevernet розпочали чотиритижневе інтенсивне навчання більше ста військовослужбовців ЗСУ військовій медицині, вогневій підготовці та командному лідерству.

Як писала “Новинарня“, Велика Британія передасть ЗСУ сотні бойових безпілотників з радіусом дії понад 200 кілометрів та ракет для систем протиповітряної оборони.

Лондон наголосив, що ця зброя “буде доставлена протягом найближчих місяців, оскільки Україна готується посилити свій опір російському вторгненню, яке триває”.

Читайте також:
Abrams передадуть Україні на початку осені, – Остін

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна