Льотчик-штурмовик Ростислав Лазаренко здійснив 300-й бойовий виліт. Це – рекорд серед пілотів ЗСУ

Український військовий льотчик-штурмовик підполковник Ростислав Лазаренко здійснив 300-ий бойовий виліт. Це – рекорд серед пілотів ЗСУ.

Про це у понеділок, 15 липня, пише “Армія.Інформ”.

“Пілот ЗСУ впевнено наблизився до рекорду легендарного аса Івана Кожедуба. Наразі це найбільша особиста кількість серед льотчиків усіх Повітряних сил”, – пише видання.

Відзначимо, що на рахунку Кожедуба – 330 бойових вильотів.

Відомо, що Лазаренко одним з перших був нагороджений Хрестом бойових заслуг, є лицарем ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів, кавалером ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Дружина Ростислава теж писала про це в твітері 13 травня.

“Сьогодні мій чоловік здійснив свій 300-й бойовий виліт. Це найбільша особиста кількість серед льотчиків з усіх ПС. Це більше, ніж здійснив найвідоміший льотчик Іван Кожедуб протягом Другої світової війни, але щоразу він наголошує, що це не те, чим би йому хотілося пишатися”, – йдеться в дописі.

Читайте також:
За добу ЗСУ перебили більше тисячі російських військових. Це рекорд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна