Російські підрозділи на Луганщині і Запоріжжі отримали майже 1,5 тис. рекрутів-“зеків”

До складу російських окупаційних військ у Луганську й Запорізьку області прибуло майже півтори тисячі рекрутів із числа засуджених, причому “зеків” постачають не лише для ПВК “Вагнера”.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ в ранковому зведенні в неділю, 14 травня.

“Противник і надалі намагається поповнювати свої втрати в живій силі за рахунок ув’язнених осіб з Російської Федерації. Нещодавно відзначено прибуття близько 200 таких осіб до одного з польових таборів противника у тимчасово окупованому Роговому Луганської області для проходження 4-тижневого курсу загальновійськової підготовки. До кінця місяця очікується прибуття ще до 250 засуджених осіб”, – ідеться у зведенні.

За даними ГШ, також у районі населеного пункту Можняківка Луганської області окупанти організували підготовку близько 800 новоприбулих російських в’язнів.

А в районі села Новопетрівка Бердянського Запорізької області на територію полігону для підготовки нещодавно прибуло близько 400 найманців зі складу російських в’язнів, завербованих ПВК “Вагнер”.

“Підготовка триватиме декілька тижнів. Найближчим часом для військової підготовки очікується прибуття ще 400 найманців зі складу російських засуджених”, – сказано в повідомленні Генштабу.

Читайте також:
За добу Генштаб відправив на “концерт Кобзона” 620 росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.