У Маріуполі розгромили пам’ятник Леніну, який встановили окупанти. ВІДЕО

У тимчасово окупованому Маріуполі невідомі зруйнували пам’ятник радянському диктатору Володимиру Леніну, який російські окупанти встановили після окупації.

Про це 12 травня інформувала Маріупольська міська рада.

“У Маріуполі невідомі розбили погруддя російського вождя, яке було встановлено у Міському саду після окупації міста. Відповідне відео зняли місцеві жителі”, – сказано у повідомленні.

Це погруддя встановили росіяни на початку 2023 року на алеї у Міському саду Маріуполя. Раніше подібних пам’ятників цьому місці не було.

«Маріупольці не хочуть повертатися до СРСР та залишатися у Росії, яка тягне їх в минуле. Вони прагнуть визволення та повернення до України, адже знають: лише тоді можливий справжній розвиток та відновлення», – зазначили в міськраді.

Нагадаємо, напередодні в Маріуполі місцеві жителі вивісили український прапор на будівлі палацу культури “Іскра”, зруйнованого росіянами. Такими діями люди вкотре показали своє небажання жити під російським триколором.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна