Словаччина скасувала односторонні обмеження на імпорт агропродукції з України

Словаччина скасувала заборону на ввезення окремих видів сільськогосподарської продукції та харчових продуктів з України із рішенням Європейської комісії.

Про це в п’ятницю, 12 травня, повідомляє TASR.

Як зазначається, Братислава схвалила пропозицію Міністерства сільського господарства замінити односторонню заборону на імпорт сільськогосподарських товарів із України рішенням Європейської комісії.

“У цій сфері застосовується лише законодавство Європейського Союзу”, – підтвердив речник словацького Міністерства сільського господарства Андрей Вальнер.

Так, словацька заборона на ввезення окремих видів сільськогосподарської продукції та харчових продуктів з України або походженням з України формально скасовується. Крім того, запроваджується спеціальний режим транзиту агропродукції через Словаччину.

Як писала “Новинарня” раніше, Європейська комісія  ухвалила виняткові та тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України.

Заборона на імпорт стосується чотирьох сільськогосподарських продуктів – пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику – походженням з України. Вона спрямована на “усунення логістичних проблем”, пов’язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Відповідні заходи набули чинності 2 травня й триватимуть до 5 червня 2023 року.

Читайте також:
Угорщина до 30 червня заборонила імпорт з України меду та низки м’ясних продуктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна