Чехія відправить ЗСУ два ЗРК “Куб”, а також ракети до них, – Павел

Чехія передасть Україні два зенітно-ракетні комплекси “Куб” і ракети до них.

Про це повідомив чеський президент Петр Павел в ефірі місцевого радіо, передає  České noviny 10 травня.

Він зауважив, що наразі у стадії постачання знаходяться два ЗРК “Куб” із відносно великою кількістю ракет, які Україна може використати, оскільки має навчених для такого типу техніки бійців.

“Це те, чого не вистачає Україні, тому що вирішальна частина битви має минути на землі”, – наголосив Павел.

Крім цього, лідер Чехії заявив, що Захід продовжує стримувати передачу винищувачів, тому що підготовка до їх використання займає відносно тривалий час. Зокрема, і через те, що машини містять секретні системи.

Та додав, союзники не хочуть, щоб ці пристрої потрапили до рук російських окупантів.

За словами президента Чехії, Прага також може надати Києву боєприпаси не лише з власних ресурсів, а й із ресурсів третіх країн.

Зазначимо, радянська система “Куб”, яку за зовнішній вигляд прозвали “три пальці смерті”, використовується для прицілювання літаків і вертольотів. На озброєнні чеської армії її мають замінити ракетні комплекси SPYDER з Ізраїлю.

Як писала “Новинарня” раніше, Україна і Чехія заявили про спільне виробництво зброї та боєприпасів. Для цього країни підготували шість спільних проєктів з виробництва зброї та боєприпасів, навчальних літаків і ремонту танків із можливістю повноцінної виробничої роботи на українській території. Крім цього, також підготували проєкти у п’яти ключових галузях, зокрема відбудови України (не лише повоєнної), у сферах енергетики, транспортної інфраструктури та інших.

Читайте також:
Під час візиту президент Чехії генерал Павел застеріг Київ від провалу поспішного наступу

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна