Благав не бомбити: під Бахмутом ЗСУ взяли у полон окупанта завдяки дрону

Під Бахмутом на Донеччині бійці 92 бригади взяли у полон російського окупаванта завдяки ударному дрону.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 10 травня.

“Ворог помітив безпілотник та почав жестами показувати бажання здатися. Піхота та розвідники супроводжували його аж до українських позицій”, – написав міністр.

Відео:

На відео також можна побачити, що російський солдат, попри вогонь “своїх”, все ж зміг дістатися до позицій наших військових і здатись в полон.

“Розрахунок роти ударних безпілотних авіаційних комплексів виявив російського військового, який просив не бомбити його. Наша команда скинула коптером йому записку з наказом здаватися та йти за дроном. Він погодився, попри те, що йому у спину стріляли “свої ж”, – розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” 92-Ї ОМБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко.

До слова, за добу ЗСУ відбили 30 ворожих атак. Крім цього, завдали 3 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, уразили 1 зенітно-ракетний комплекс і 2 райони зосередження живої сили,

Читайте також:
У мережі показали уламки ракети “Кинджал”, яку ЗСУ збили над Києвом 4 травня. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна