Уночі за дві хвилі обстрілу сили ППО збили 23 з 25 ворожих ракет, Київ відбив усі

У ніч проти 9 травня російські окупанти випустили по Україні 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. Із них сили ППО збили 23 ворожі цілі.

Про це 9 травня  повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Так, близько 22:00 8 травня із носіїв у Чорному морі ворог випустив вісім крилатих ракет «Калібр», які спрямував на східні регіони країни. Усі вони були знищені силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Схід».

Уже ближче до четвертої ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації — чотирьох Ту-95мс (район Каспію).

Сили та засоби протиповітряної оборони повітряного командування «Центр» знищили 14 крилатих ракет, ще одну — у зоні відповідальності повітряного командування «Південь». Усього знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Загалом за дві хвилі обстрілу російські терористи здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555, 23 із них знищили ЗСУ, зауважило командування.

Уламки ворожої ракети на приватному подвірʼї в Голосіївському районі Києва

У небі над Києвом сили ППО збили близько півтора десятка ворожих повітряних цілей.

«Попередні наслідки збиття ворожих ракет над столицею: в Голосіївському районі внаслідок падіння уламків в подвір’я приватного будинку сталося загоряння. Інформація перевіряється. У Шевченківському районі виявлені уламки на проїжджій частині. Інформація по потерпілих не надходила. Дані попередні, уточнюються», – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

Залишки російських ракет на Київщині. Обстріл в ніч на 9 травня 2023. Фото: МВС

Нагадаємо, напередодні, у ніч проти 8 травня, ППО знищили всі 35 “Шахедів”, які атакували Україну. У Повітряних силах уточнили, що 35 ударних безпілотників ворог спрямував на Київщину. Атака здійснювалася з північного напрямку – з аеродрому Сеща (Брянська область РФ).

Читайте також:
Росіяни б’ють по Бахмуту запалювальними та фосфорними боєприпасами, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна