9 травня в Авдіївці: труп російського “освободителя” з позивним “Турист” валяється перед окопом 53 омбр ЗСУ. ВІДЕО

Труп російського “освободителя” з позивним “Турист” залишається лежати в полі перед позицією бійців 53-ї механізованої бригади ЗСУ імені князя Володимира Мономаха. За спиною в них – Авдіївка.

Це місто на Донеччині і до 24 лютого 2022 року стояло на самій лінії розмежування з окупованою територією. Через рік і майже три місяці великої війни Авдіївка – так само під контролем Збройних сил України. Але з півдня і півночі російські війська взяли місто в кліщі – фактично так само, як Бахмут.

“Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках”, – ідеться щодня на початку травня 2023 у зведеннях Генерального штабу ЗСУ.

Оборону навколо Авдіївки тримає низка підрозділів Збройних сил України, серед них – 53 омбр, яка раніше мала пункт постійної дислокації в Сєвєродонецьку й Лисичанську. Нині “мономахи” не дають оточити важливе промислове місто на північних підходах до Донецька.

Авдіївка – під постійними обстрілами, але в ній залишаються цивільні. Місцеві жителі готують собі їжу у дворах розбомблених будинків.

Українські воїни ведуть бойові дії із бліндажів та окопів на околицях міста, а не в міській забудові.

Один із бійців 53-ї бригади, неподалік від якого лежить труп “Туриста”, розповідає: “Вони (росіяни) наступають, лізуть внаглу в повний зріст, і ми вбиваємо їх по-страшному. РПГ, арта, автомати… Їхні трупи залишаються лежати перед нами в полі, їх ніхто не забирає. Ну, хай лежать, удобрюють нашу землю”.

Про все це і більше – у відеосюжетіНовинарні” з Авдіївки.

Дивіться також:
За рік не віддали ні метра української землі.
Як рубається під Горлівкою 24-та механізована бригада ЗСУ ім. Короля Данила


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.