Під час нічного ракетного удару по Одесі згоріли склади з гуманітаркою Червоного Хреста

Внаслідок обстрілів в Одесі згоріли склади із гуманітарною допомогою Червоного Хреста України, а в Миколаєві – пошкоджено мобільний шпиталь.

Про це в понеділок, 8 травня, повідомив віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко.

“8 травня внаслідок ракетного удару по Одесі було знищено складське приміщення Одеської обласної організації Червоного Хреста України площею 1 000 квадратних метрів. Пожежа повністю знищила гуманітарну допомогу, яка знаходилась на складі”, – повідомив він.

Наразі надання гуманітарної допомоги та діяльність окремих проектів Одеської організації Червоного Хреста України призупинено.

Співробітники та волонтери Українського Червоного Хреста не постраждали.

Розенко також додав, що російська пропаганда вже розганяє фейки про те, що під час цього удару окупанти буцімто зруйнували “військову інфраструктуру та місця дислокації українських військ в Одеській області”.

“Ніякого військового майна, озброєння, техніки на цьому складі не було”, – додав він.

Читайте також:
РФ ударила по Одещині крилатими ракетами: троє поранених, один загиблий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.