Війна прийшла в Москву: комунальників до 9 травня виганяють на безкоштовні патрулювання проти БПЛА і терактів

Влада Москви зобов’язала співробітників комунальних підприємств “Житловик”, “Автодор” та інших подібних організацій безплатно чергувати в місті для протидії можливим терактам, прольоту безпілотників та іншим пов’язаним із війною ризикам.

Про це в неділю, 7 травня, інформує опозиційний телеграм-канал SOTA.

Як повідомляють близькі до мерії Москви джерела “Соти”, на чергування комунальникам необхідно виходити з 5-ї ранку до 10-ї години вечора. Причому якщо до 9 травня передбачається позмінне чергування (5:00-13:00 та 17:30-01:00), то в День перемоги чергування має бути безперервним і так само неоплачуваним.

Видання зазначає, що має в розпорядженні документ із розподілом чергувань.

“Особливу увагу співробітників комплексу ЖКГ вимагають приділити маршруту проїзду військової техніки”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Російські канали показали два (!) нічні удари дронів-камікадзе по Кремлю. ВІДЕО

Передісторія

3 травня в пресслужбі Кремля заявили, що українські безпілотники вночі “намагалися завдати удару” по кремлівській резиденції президента РФ Володимира Путіна. “У результаті вжитих військовими і спеціальними службами своєчасних дій із застосуванням систем радіолокаційної боротьби апарати були виведені з ладу”, – йшлося в повідомленні. Сам диктатор не був у резиденції під час обстріл.

Російські канали поширили відео двох нічних ударів БПЛА по території Московського кремля.

Це не перші “прильоти” БПЛА в район столиці Росії. До травня повідомляли про падіння щонайменше двох українських ударних дронів у Московській області.

Очільник українського Монобанку Володимир Яценко встановив приз – 20 млн грн – розробникам і операторам БПЛА, який 9 травня сяде на Червоній площі в столиці держави-агресорки.

Нагадаємо, також у ніч на 3 травня українські БПЛА били по нафтобазі в Краснодарському краї РФ та по аеродрому в Брянській області.

Читайте також:
“Український рій імені Руста”: Данілов інтригуюче анонсував для України дрони з дальністю в 3000 км

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна