ФСБ заявила, що затримала в Криму групу осіб, яка мала ліквідувати колаборанта Аксьонова

Федеральна служба безпеки заявила про нібито запобігання замаху на самоназваного “главу” тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова, а також на кількох інших представників окупаційної “влади” на українському півострові.

Про це з посиланням на ФСБ пишуть російські ЗМІ у середу, 3 травня.

У ФСБ заявили, що затримали “членів української агентурної групи” – сімох людей, які мають громадянство України, Росії та Болгарії.

“ФСБ запобігла замаху на главу Криму Сергія Аксьонова та інших керівних осіб на півострові, який готувало ГУР Міноборони України. Серед цілей також були спікер парламенту Володимир Константинов та мер Ялти Яніна Павленко. Як безпосередній організатор терактів названий заступник начальника офісу Зеленського Роман Машовець”, – зазначено у повідомленні.

При цьому російські спецслужби заявили, що нібито затримали підозрюваних у “підготовці терактів у Криму”.

“У справі про підготовку терактів у Криму затримано членів української агентурної групи, громадян Росії та України Віктора Підвального, Олександра Литвиненка, Сергія Кривошеїна, Костянтина Євмененка, Ігоря Зоріна та Сергія Войнаровського, а також громадянина України та Болгарії Петранова, причетного до доставки засобів ураження у Росію”, – цитують заяву ФСБ пропагандисти РФ.

У затриманих вилучили п’ять готових до застосування бомб, електродетонатори, механізми радіокерування, трекери для стеження.

«Я знав, що на мене готується замах, був у контакті з нашим управлінням ФСБ. Диверсантів вели. Робота ведеться. Більшість зграй і шахраїв викривається досить швидко», – заявив Аксьонов.

Також, як стверджують у ФСБ, розкритий «організований українськими спецслужбами» канал постачання вибухівки з Болгарії, який проходив через Туреччину та Грузію.

Читайте також:
Рух опору в Криму оголосив полювання за колаборантом Аксьоновим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна