Уночі рашисти випустили по Україні 18 крилатих ракет – сили ППО знищили 15, Київ відбив усі

У ніч на 1 травня країна-агресорка Росія вкотре масовано атакувала Україну крилатими ракетами. Наші сили ППО збили 15 із випущених 18 ворожих ракет.

Як повідомила пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ, 1 травня близько 02:30 російські війська атакували Україну із літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорська (Мурманська область.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря. Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.
Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних Сил України знищено 15 ракет.

У Києві ППО знищила всі російські ракети, інформує міська військова адміністрація.

“Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. Другу поспіль за останні 3 дні. За попередньою інформацією, обстріл ракетами був здійснений з літаків стратегічної авіації (типу Ту-95МС). У столиці тривога тривала біля трьох годин. Рашисти вкотре атакували комплексно – одночасно крилатими ракетами та дронами. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені!” – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

За попередньою інформацією, унаслідок обстрілу жертв і руйнувань немає.

Повітряна тривога в Києві була оголошена о 3:41 і закінчена о 6:34. Повідомлення про роботу систем ППО влада столиці поширювала о 4:51.

До слова, за минулу добу наші воїни відбили понад 36 ворожих атак та ліквідували близько 450 окупантів. Крім цього, ЗСУ завдали 4 ударів по районах зосередження особового складу противника, а також збили ворожий розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10”.

Читайте також:
Окупанти залишили деякі позиції в Бахмуті після контратаки ЗСУ – Сирський

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна