На Таврійському напрямку окупанти за ніч втратили більше роти вбитими і пораненими, – ЗСУ

Російські окупаційні війська в ніч проти 1 травня продовжували наступати на Таврійському напрямку фронту, однак успіху не мали: втрати ворога вбитими та пораненими склали понад роту.

Про це повідомив у понеділок, 1 травня, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Зазначимо, що чисельність роти може складати близько 80-200 військовослужбовців, залежно від роду військ та функціонального призначення.

Тарнавський розповів, що українські підрозділи ракетних військ та артилерії таврійського напрямку протягом ночі виконали 232 вогневих завдання. Йдеться як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше.

Як відзначив бригадний генерал, росіяни й надалі зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Ворог застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для ударів по позиціях українських військ. Лише протягом ночі окупанти 9 разів атакували позиції Сил оборони, але успіху не мали й відійшли.

«Застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію, ворог обстрілює позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення», — повідомив Тарнавський.

Він зазначив, що для коригування вогню артилерії окупанти використовують безпілотники. Загалом, за даними бригадного генерала, на Таврійському напрямку протягом ночі зафіксували 162 обстріли.

Читайте також:
Херсонська ОВА готує евакуацію цивільних на випадок посилення обстрілів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна