Євросоюз скасував мита на товари з України ще на рік

Комітет з міжнародної торгівлі продовжив скасування дії імпортних мит, антидемпінгових мит і гарантій на український експорт задля підтримки економіки України.

Відповідне рішення ухвалили в п’ятницю, 28 квітня, повідомив журналіст “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк у Twitter.

“Посли ЄС схвалили продовження безмитної торгівлі з Україною ще на рік. Пленарне засідання Європарламенту щодо цього питання відбудеться у травні”, – написав він. 

Угода передбачає продовження скасування ввізного мита на український експорт до ЄС. Зазначається, що призупинення дії тарифів стосується фруктів та овочів, на які поширена система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, що підлягають тарифному квотуванню.

Водночас промислові товари оподатковуються нульовим митом з 1 січня 2023 року відповідно до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, тому вони не включені до нової пропозиції. 

«Члени Комітету з міжнародної торгівлі схвалили пропозицію продовжити призупинення імпортних мит, антидемпінгових мит і гарантій на український експорт до Європейського Союзу ще на один рік на тлі загарбницької війни росії, яка перешкоджає можливостям України торгувати з рештою світу», – зауважили в Європарламенті.

Читайте також:
ЄСПЛ зобов’язав Росію сплатити 129 млн євро компенсації за порушення після нападу на Грузію в 2008 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.