Словенія таємно відправила ЗСУ 20 бронетранспортерів Valuk

Словенія цього тижня в умовах повної таємності відправила в Україну 20 бронетранспортерів Valuk.

Про це 26 квітня повідомив портал 24UR, посилаючись на неназвані джерела.

Як інформує видання, транспортування техніки в Україну вже повністю завершилося цього тижня. При цьому операція з передачі тривала кілька місяців, оскільки бронетехніка потребувала підготовки та обслуговування.

Бронетранспортери Valuk спочатку доставляли до однієї з прилеглих країн транспортними літаками. Є вірогідність, що її перевезли до одного з двох логістичних центрів збору допомоги Україні у Польщі чи Словаччині. додали журналісти.

Загалом Словенія мала 85 одиниць цієї техніки. БТР Valuk обладнана 40 мм автоматичними гранатометами або 12,7 мм кулеметами.

Це найменш стара техніка, яку держава передала Україні. Valuk призначені для перевезення піхоти та захисту її від протипіхотних мін та зброї калібром до 12,7 мм.

Читайте також:
Португалія передасть Україні п’ять бронемашин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.