РФ вчергове заблокувала Чорноморський зерновий коридор: 4 судна не змогли покинути порти

Країна-агресорка Росія знову заблокувала Чорноморський зерновий коридор, унаслідок чого 4 судна не змогли вийти з портів України.

Про це повідомили Військово-морські сили ЗСУ в середу, 26 квітня.

“Сьогодні, 26.04.2023, Чорноморський зерновий коридор вкотре призупинений російською стороною. Так, 25.04.2023 в Спільному Координаційному Центрі (м. Стамбул) представники росії відмовились погоджувати рух суден до/з морських портів України по гуманітарному коридору, що діє в рамках Чорноморської Ініціативи з питань експорту зерна та пов’язаних продовольчих вантажів морським шляхом”, – заявили у відомстві.

Так, чотири судна, зокрема “Akdeniz-M”, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для доставки пшениці до Ефіопії, не змогли покинути порти Чорноморськ, Одеса та Південний. Ще одне судно очікує проходу в порт Одеси в районі Суліни.

Зазначається, що інформація про начебто заборони ВМС ЗСУ руху торговельних суден у рамках зернової ініціативи з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності.

“Підкреслюємо, що Україна неухильно виконує всі покладені на неї в рамках Чорноморської зернової ініціативи зобов’язання і покладає максимум зусиль для підтримання та розширення експорту зерна та пов’язаних продовольчих вантажів морським шляхом в інтересах нашої держави”, – резюмували.

Читайте також:
Росія блокує інспекцію суден у рамках “зернової ініціативи”, – МінАПП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна