“Маємо право знищувати все”: на Банковій висловилися про удари по базах РФ на окупованих територіях

Київ має законне право ліквідувати всі російські угруповання, об’єкти та цілі, зосереджені на окупованих територіях.

Таким чином, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував статтю The Washington Post про те, що українська армія збиралася завдати удару по Москві в річницю повномасштабного вторгнення.

«Для нас інші пріоритетні цілі… Що гарантується нам міжнародним правом, тобто юридично маємо право знищувати все, що розташоване на території Криму, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Тут немає жодної юридичної претензії до нас», – зазначив він в ефірі українського національного телемарафону, Подоляка цитує “Крим.Реалії”.

Щодо ударів по Москві, то, за словами Подоляка, такий крок лише дасть привід для російської пропаганди говорити про те, що Україна б’є по цивільному населенню в РФ.

«Які військові завдання ми вирішуємо одним ударом?» – сказав чиновник.

Передісторія

Раніше видання The Washington Post писало, що Головне управління розвідки Міноборони України збиралося завдати ударів по об’єктах на території Росії в річницю початку повномасштабного вторгнення військ РФ.
Начальник розвідки Кирило Буданов нібито наказав «бути готовими до масованих ударів 24 лютого… всім, що має ГУР». Стверджується, що планувалася акція у Новоросійську – удар хотіли завдати з моря та використати тротил. Проте 22 лютого, як випливає зі «злитих» документів, «ГУР на прохання США погодилася змінити плани» і не завдавати ударів, писало видання.

Читайте також:
Під Москвою впав безпілотник, начинений 17 кілограмами вибухівки: звинувачують Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна