Бо підтримує агресію РФ: Чехія ввела санкції проти очільника РПЦ Гундяєва

Чехія запровадила санкції проти глави Російської православної церкви патріарха Кирила (Володимира Гундяєва). Його звинувачують у підтримці країни-агресорки РФ у війні проти України.

Про це повідомило České noviny 26 квітня.

Зазначається, що Гундяєв став першим, кого внесли у національний список санкцій.

“Включення до національного санкційного списку стало можливим завдяки так званому “акту Магнітського”, який набув чинності в січні”, – пише видання.

Відтепер патріарху заборонено в’їзд до Чехії та будь-які фінансові операції через чеські структури. Крім цього, Гундяєву мають заморозити активи в країні.

Нагадаємо, 21 квітня апеляційний суд Києва залишив митрополита УПЦ МП Павла (Петра Лебедя) під цілодобовим домашнім арештом. Такий запобіжний захід обрав і суд першої інстанції. Так, митрополит зобов’язаний носити електронний браслет до 30 травня.

Читайте також:
Зеленський ввів у дію нові рішення РНБО про санкції. В списку – партії і ЦВК РФ, шейх Малі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна