“Ключ – це Крим”, – генерал Ходжес назвав ціль українського контрнаступу

Колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес заявив, що метою контрнаступу української армії має бути ізоляція Криму.

Про це повідомляє Radio NV.

Військовий пояснив, що завдання – забезпечення умов для визволення Криму. А коли півострів уже буде деокуповано – Донбас піде слідом. Годжес наголосив, що «ключ – це Крим!».

Генерал не уявляє такого сценарію, за якого Україна відчувала б себе в безпеці, відновлювала свою економіку, тоді як Росія в цей час і надалі перебувала б у Криму.

За словами Годжеса, РФ, «маючи в руках» Крим, надалі блокуватиме Азовське море і перешкоджатиме торгівлі на всьому узбережжі Чорного моря.

«Погляньте на мапу і ви зрозумієте, що Крим – як встромлений у живіт України кинджал. Поки Росія зі своїми військами та авіацією перебуває в ньому, він таким і залишатиметься. Тому без деокупації Криму дуже важко відновити економіку. Саме тому я вважаю, що метою має бути звільнення півострова», – зауважив військовий.

Також американський генерал додав, що «ті, хто чинять тиск на Україну, закликаючи поступитися Росії Кримом, є або наївними, або не вміють читати мапу».

Читайте також:
“Війна закінчиться найближчим часом. Крим сам до нас попроситься”. Бої і прогнози на два роки командира 14 омбр Олександра Охріменка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна