“Сьогодні воскреслий Христос проходить крізь трагедію страждання та лихоліття війни в Україні”, – ГШ ЗСУ

Генеральний штаб Збройних Сил України вітає з Великоднем-2023.

“У цей радісний, світлий святий день вітаємо вас із найбільшим християнським святом – Воскресінням Господнім. У ці Пасхальні дні ми зустрічаємо воскреслого Спасителя, який пройшов крізь страждання, муки та смерть та вийшов із запечатаного гробу як переможець смерті.

Сьогодні воскреслий Христос проходить крізь трагедію страждання та лихоліття війни в Україні. Саме Божа присутність дає нам певність та надію на шляху до перемоги.

Нехай Великодня радість сьогодні не затьмариться намаганням ворога поширювати зло. Нехай воскреслий Христос надихає та підсилює нашу боротьбу, щоб у Його Воскресінні Україна отримала власну перемогу над злом!” – сказано в привітанні.

Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України та українські семінаристи з нагоди світлого Христового Воскресіння виконали Великодні співи різними мовами, підкреслюючи єдність України.

“Символічно, що частина зйомок відбувалася саме у Лаврі, звільненій від нечистоти й ворожості, підкреслюючи перемогу добра над злом, Божої благодаті – над силами смерті і зла. Загалом у відео ви побачите кілька найкрасивіших храмів столиці України, почуєте виконання різних урочистих гімнів хвали нашому Господу і Спасителю.
Сьогодні Пасхальні тропарі єднають ріки життя різних народів чистими водами світла і добра, наповнюють сяйвом світанку нового дня, нової надії.
Нехай ніколи не згасне людська віра в перемогу любові над ненавистю, добра над злом, життя над смертю!
ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!” – сказано в дописі.

Великодні співи різними мовами виконують:

  • хор Заслуженого академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України (художній керівник та головний диригент Заслужений діяч мистецтв України Дмитро Антонюк, головний хормейстер Олександр Степанцов, хормейстер Тіберій Яцкулинець).
  • солісти: Ванда Дріневська, Юлія Олійник, Анастасія Шпортько, Микола Бегметюк, Микола Веренька, Ісмаіл Куртумеров, Денис Сагіров, Микола Чорний.
  • хор Київської православної богословської академії та ансамбль семінаристів «Concordium» (художній керівник Світлана Мельниченко, хормейстер – Юрій Тищик).

Зйомки відбувалися з благословення намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, архієпископа Вишгородського Агапіта.
Подяка за сприяння також настоятелю Кафедрального собору Святого Олександра отцю Станіславу Інжебському, генеральному директору Національного заповідника “Cофія Київська” Нелі Куковальській та настоятелю храму Ярослава Мудрого “Тепла Софія” протоієрею Петру Ландвинтовичу, генеральному директору Національного Заповідника “Києво-Печерської Лаври” Олександру Руднику.

Читайте також:
Бійці ОК “Північ” розмалювали гранати як писанки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна