Обстріли РФ по Херсонщині: двоє загиблих, у селі Зміївка зруйновано школу

Російські війська 13 квітня вкотре обстріляли Херсонщину, у селі Зміївка та в Херсоні внаслідок цих ударів є загиблі.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

“Сьогодні також ворожа авіація вдарила по селу Зміївка Бериславського району. Керованими авіабомбами росіяни поцілили в будівлю місцевої школи. За попередньою інформацією, одна людина загинула, ще одна дістала поранення”, – сказав Прокудін.

З цього приводу прокуратура розпочала розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

Зруйнована школа в селі Зміївка. Фото: Херсонська обласна прокуратура

“За даними слідства, 13 квітня армія РФ вчергове здійснила обстріли житлових кварталів обласного центру та населених пунктів регіону… У Херсоні чоловік, що опинився в епіцентрі обстрілу, отримав травми не сумісні із життям. Щонайменше двоє цивільних осіб отримали поранення, їх госпіталізовано. Ворожим вогнем пошкоджено будинки мирних жителів”, – розповіли також у прокуратурі.

Читайте також:
У селі на Херсонщині авто підірвалося на міні – загиблий і поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна