Уряд погодив відставного генерала ЗСУ на Сумську ОВА і поліцейського – на Луганщину

Кабінет Міністрів погодив призначення нових голів Луганської та Сумської обласних державних (військових) адміністрацій.

Про це 11 квітня повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, уряд погодив призначення Артема Лисогора – начальником Луганської ОВА, Володимира Артюха – Сумської ОВА.

Указ про їхні призначення ще має підписати президент.

Як відомо, наприкінці січня президент звільнив з посад очільників Херсонської, Сумської, Запорізької і Дніпропетровської облдержадміністрацій, а в середині березня – Луганської, Одеської та Хмельницької.

Артем Лисогор – поліцейський, працював слідчим районного відділу Дніпропетровського міського управління МВС, інспектором відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення МВС, старшим інспектором у підрозділі охорони громадського порядку ГУМВС та очолював відділ забезпечення масових заходів цього ж підрозділу.

Із 2015 року був заступником командира роти у полку патрульної поліції особливого призначення “Дніпро-1”. З 2016 року тимчасово виконував обов’язки заступника начальника управління Нацполіції в Житомирській області. У тому ж році призначений заступником начальника управління ГУ НП Житомирщини.

Володимир Артюх – військовий, генерал-лейтенант. У ЗС СРСР та ЗСУ служив на командних та штабних посадах від командира взводу до заступника начальника Генштабу ЗСУ, яким став у 2009 році.
Коли він закінчив Військово-повітряну академію у 1988 році, то продовжував службу у військах Далекосхідного округу на посадах командира окремого батальйону зв’язку, начальника зв’язку та радіотехнічного забезпечення винищувальної авіаційної дивізії. Загалом збройним силам присвятив 37 років. Також працював начальником подільської філії державного підприємства “Український державний центр радіочастот”, а згодом радником Начальника Вінницької обласної військової адміністрації.
Рух “Чесно” повідомляє, що у 2020 році Артюх балотувався до Вінницької міської ради від Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Обраний не був.

Читайте також:
Київську ОВА очолив прокурор Кравченко, якого “арештовував” суд у Москві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна