“Дістали з того світу”: військові медики оперували воїна з множинними уламковими пораненнями серця

Військові медики в одному з прифронтових шпиталів оперували воїна з множинними уламковими пораненнями серця та черевної порожнини.

Про це у понеділок, 10 квітня, інформує пресцентр Командування медичних сил ЗСУ.

Зазначається, що 8 квітня медики евакуювали військовослужбовця з вогнепальним уламковим пораненням лівої плевральної порожнини та порожнини перикарда, а також лівих камер серця.

“Навіть якщо ви погано орієнтуєтеся у медичних термінах, то простими словами – пацієнт надійшов у важкому стані із множинними уламковими пораненнями черевної порожнини і серця. Лікарі прийняли рішення про негайне оперативне втручання”, – кажуть в КМС.

Відтак, медики успішно провели:

  • ліквідацію парціальної тампонади серця,
  • ушивання пошкодження бокової поверхні лівого шлуночка між І-ю діагональною гілкою та І-ю гілкою тупого краю огинаючої артерії,
  • зупинку кровотечі.
  • ліквідацію масивного згорнутого лівобічного гемотораксу.
  • дренування порожнини перикарда та лівої плевральної порожнини.
  • герметизацію грудної клітки.

Цю операцію в КМС ЗСУ назвали “дістати з того світу”.

Операція виконувалася хірургом Дмитром Бешлеєм та хірургічною командою у складі Андрія Собка, Сергія Заячківського і Романа Собка.

“Станом на сьогодні найстрашніше для пацієнта, на щастя, позаду. Стан воїна стабільний. Його транспортовано для подальшого лікування та одужання. Маємо надію у найближчому майбутньому показати нашого врятованого воїна і розповісти його історію”, – додали в Медичних силах. 

Читайте також:
У Дніпрі медики рятують військового, якому уламками розірвало обличчя. До нього вже повертається свідомість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна