Вишкіл у Британії пройшли вже 10 тисяч українських військових

Вишкіл у Великій Британії пройшли вже більш як 10 тисяч українських військових.

Про це ввечері в суботу, 8 квітня, повідомляє Генштаб ЗСУ з посиланням на ЗС Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

“У рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії наразі вже підготовлено понад 10 тисяч новобранців. Підтримка Великою Британією України залишається непохитною, оскільки ми прагнемо навчити 20 000 новобранців у 2023 році”, – ідеться в повідомлення британців.

Pictured here are Ukrainian volunteers being trained in the North West of England during an International Media Day for multinational, supporting the Armed Forces of Ukraine (AFU)

Раніше ГШ також показував, як інструктори Норвезької національної гвардії Heimevernet у складі норвезької місії з навчання українських військових у Великій Британії за програмою базової загальновійськової підготовки проводять заняття з ведення вогню відділенням зі стрілецької зброї в оборонному бою.

“Під експертним керівництвом інструкторів Норвезької національної гвардії новобранці отримали цінний досвід і навички, які допоможуть їм захищати Україну. Ця підготовка дає змогу оволодіти бойовими навичками, щоб солдати-добровольці, які не мають практично жодного або мінімальний військовий досвід, могли захищати Україну. Масштабне навчання спрямоване на підвищення безпеки та спроможностей ЗС України в бойових діях на передовій”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що військовослужбовці Норвезької нацгвардії беруть участь разом із навчальними командами країн-партнерів у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

Читайте також:
Залужний показав виконання бойового завдання за допомогою британської гармати L119. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна