Сі Цзіньпін схиляв Макрона до протистояння Штатам, – ЗМІ

Голова Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у Пекіні схиляв його до “протистояння” зі США.

Про це 7 квітня повідомляє Reuters.

Аналітики зазначають, що Пекін вважає Францію одним з імовірних союзників у Європі, тож Макрону влаштували “розкішний прийом”. Про це також свідчить менша увага Китаю до візиту голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, яка прибула разом із Макроном.

На думку аналітика з Rhodium Group Ноа Баркіна, головна мета Китаю полягає в тому, щоб запобігти зближенню Європи зі Сполученими Штатами.

“У цьому сенсі Макрон є, мабуть, найважливішим партнером Пекіна в Європі”, – сказав він.

Зазначається, що Макрон не досягнув під час візиту до Китаю своєї мети – Сі не змінив свою риторику щодо війни в Україні та підтримки Росії.

Згідно з даними Reuters, у США дипломатичні відносини Китаю з Францією сприймаються зі скепсисом. Вашингтон поки що зайняв “вичікувальну позицію”.

Як повідомлялося, голова КНР Сі Цзіньпін під час переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном 6 квітня висловив готовність співпрацювати з Францією для припинення розв’язаної РФ війни проти України шляхом переговорів.

Читайте також:
Візит Макрона в Китай: Сі Цзиньпін погодився “працювати над припиненням вогню”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна